Skip to content

Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ där myndigheter och företag arbetar gemensamt mot en hållbar besöksnäring. Tillsammans skapar vi turism som inte leder till onödig miljöpåverkan och som uppskattas av både boende och besökare.

Internationellt är Västsverige välkänt för hållbar turism och destination Göteborg med både stad och skärgård har fått en rad fina internationella utmärkelser som vi är glada och stolta över.

hallbarhetsklivet
Hono_Boat_Trips_Dronare-6- Photo Cred Martin Wikestad

Klåva Centrum Utveckling

Klåva Centrum Utveckling, KCU, är en förening som består av företagare som är verksamma i Hönö Klåva. Tillsammans arbetar vi för att vara ett hållbart turistmål i Göteborgsskärgård året om för turister och lokalbefolkning.

Vårt hållbarhetsarbete

Kollegor, inte konkurrenter

Vi ser varandra som kollegor och inte konkurrenter för vi vet att tillsammans och med ett brett utbud attraherar vi fler. Vi jobbar tillsammans och mot gemensamma mål för att vi skall kunna attrahera gäster och kunder året om och inte bara i högsäsong. Vi vill tillsammans få fler besökare när det inte är fullt.

Vi jobbar för en tydlighet gentemot gästen och kunden på vår hemsida och i sociala medier, på både svenska och engelska, så att de på enklaste sätt skall kunna hitta information om vad Klåva har att erbjuda året om och hur man tar sig ut till oss.

hostfest-i-skargarden-24
KlavaVarmarknad_0717

Jämnare säsong

I och med att vi lägger stort arbete vid att få en jämnare säsong året om så generar det arbetstillfällen som inte bara är i högsäsong utan året om, som i sin tur blir en trygghet för både den anställde och arbetsgivare. Samt att lokalbefolkningen kan jobba, handla, äta, bo och shoppa lokalt året om och då minska onödig klimatpåverkan.

En unik förening

Vi företag som är med i KCU anser att vi har något unikt i vår förening. Vi finns för varandra som ett bollplank att diskutera frågor som man ställs inför som företagare. Vi stöttar varandra både i hög- och lågsäsong på alla tänkbara vis. Som exempelvis genom gemensamma leveranser, råd kring företagande, samarbeten, temakvällar, rekommenderar varandra till kunder såväl som arbetsplatser till jobbsökanden, vi handlar hos varandra, marknadsför oss tillsammans samt att vi har olika arbetsgrupper inom KCU som jobbar för att vi skall utvecklas och kunna erbjuda vårt Klåva året om och på ett hållbart sätt.

Givetvis finns det mer vi kan göra och vi strävar konstant efter att utveckla fler och effektivare sätt att bli en mer hållbar del av Göteborgs skärgård, där fokus är på hållbarhet och så lite klimatpåverkan som möjligt

HonoKlavaHost_1292

Hönö Klåva året runt

Ett 20-tal butiker, restauranger, boende- och aktivitetsföretag arbetar hela året med att skapa ett attraktivt besöksmål för dig.

Restauranger

Ät och drick gott med nära och kära när uteserveringarna öppnar för året

Butiker

Kika på vårnytt i Klåvas butiker med stort utbud för hela familjen.

Boende

Stanna över natten och vakna upp i skärgården

Året runt

Hitta hit

Hönö Klåva ligger i Göteborgs

Skärgård, bara en timma från city.

©Webbdesign av Studio Isla