Skip to content

Vi i Klåva Centrum Utveckling är en förening som består av företagare som är verksamma i Hönö Klåva och arbetar tillsammans för ett hållbart turistmål i Göteborgsskärgård året om för turister och lokalbefolkning.

Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt

Bra för både boende och besökare

Fler besökare när och där det inte är fullt

Fler jobb och jobb som går att leva på

Vi ser varandra som kollegor och inte konkurrenter för vi vet att tillsammans och med ett brett utbud attraherar vi fler. Vi jobbar tillsamman och mot gemensamma mål för att vi skall kunna attrahera gäster och kunder året om och inte bara i säsong, utan fler besökare när det inte är fullt. Vi jobbar för en tydlighet gentemot gästen och kunden på vår hemsida och socialmedier så att de skall kunna hitta information på enklaste sätt om vad Klåva har att erbjuda året om och hur man tar sig ut till oss, på både svenska och engelska.

I och med att vi lägger stort jobb för att få en jämnare säsong året om generar det arbetsplatser som inte bara är säsong utan året om, som blir en trygghet för den anställde och arbetsgivaren. Samt att lokalbefolkningen kan jobba, handla, äta, bo och shoppa lokalt året om och då minska onödig klimatpåverkan.

Vi företag som är med i KCU anser att vi har något unikt i vår förening. Vi finns för varandra som ett bollplank att diskutera frågor som man ställs inför som företagare. Vi störtar varandra både i hög och lågsäsong på alla tänkbara vis som gemensamma leveranser, råd kring företagande, samarbeten, temakvällar, rekommendera varandra samt rekommendera varandra som arbetsplatser till jobbsökande, vi handla hos varandra, marknadsför oss tillsammans samt att vi har olika arbetsgrupper inom KCU som jobbar för att vi skall utvecklas och kunna erbjuda vårt vackra Klåva året om och på ett hållbart sätt.

Givetvis finns det mer vi kan göra och vi strävar konstant efter att utveckla fler och effektivare sätt att bli en mer hållbar del av Göteborgsskärgård, där fokus är på hållbarhet och så lite klimatpåverkan som möjligt.

Året runt

Hitta hit

Hönö Klåva ligger i Göteborgs

Skärgård, bara en timma från city.

©Webbdesign av Studio Isla